Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, October 5, 2010

Home » , , , , , , , , , , , » Dunia Info : Mitos Lelaki Moden

Dunia Info : Mitos Lelaki Moden

Lelaki moden zaman sekarang sangat2 berbeza berbanding lelaki zaman dahulu..Banyak yang boleh diperkatakan mengenai lelaki moden zaman sekarang..Tak kurang juga lelaki moden kini menjadi bahan umpatan kaum hawa..Penyelidikan yang dijalankan oleh mereka yang berkenaan(keje diorang memang kaji mende2 camni kot) telah memberikan 10 mitos lelaki moden..Aku rasa aku ni antara lelaki moden agaknya coz banyak yang terkena kat aku..hehe..papepun jom kita share sama..

1. Lelaki takut berterus terang. Mereka takut untuk memberitahu bahawa mereka cintakan seseorang wanita itu. Manakala bagi lelaki yg sudah berumahtangga, jarang yg hendak mengakui yg mereka sudah berkeluarga.

Part ni aku rasa betul agaknya coz aku tengok sendiri ramai kawan2 aku yang takut untuk berterus terang, samada takut kena reject ataupun malu2..

2. Lelaki suka memerhatikan buah dada wanita. Buah dada adalah antara bahagian yg cepat menarik perhatian mereka.

Part ni no komen..ada unsur2 18sx..hehe..

3. Lelaki tidak mampu untuk setia dengan seorang wanita. Di dalam hubungan percintaan, lelaki sukar untuk setia.

Tak semua lelaki begitu sebab aku rasa ramai je lelaki yang setia, aku rasa sekarang perempuan dengan lelaki sama je dari konteks kesetiaan ni..Aku pencinta yang setia:P

4. Lelaki tidak mementingkan penampilan mereka berbanding wanita. Dari segi pakaian kadangkala lelaki memandang perkara itu agak remeh.

Memang betul pun, aku sarung je apa yang aku rasa lawa..

#5. Lelaki mudah mencari pengganti. Mudah jatuh cinta semula berbanding wanita.

Agaknya la kot..

6. Lelaki selalu rasa kesunyian. Walaupun dia rasa dia sentiasa gembira, tetapi hakikatnya mereka memang kesunyian.

Aku kalau duduk sorang2 tu baru rasa kesunyian, lelaki yang kesunyian maybe lelaki yang lebih kepada sifat pendiam..(pandangan peribadi)..

7. Bagi lelaki, kerja adalah lebih penting dari bercinta. Mereka tidak dapat membahagikan masa antara cinta dan kerja. Bagi mereka kerja adalah kerja.

Betul..time kerja adalah kerja, time cinta adalh waktu bercinta..sebab aku rasa lelaki sukar untuk membahagikan masa antara kerja dan cinta..

8. Lelaki tidak romantik. Mereka mudah dan sering jatuh cinta. Lelaki mudah mengucapkan kata-kata "Aku Cinta Padamu" tanpa ada apa-apa perasaan.

Lelaki macam ni boleh dikategorikan jenis playboy agaknya..

9. Cinta bagi lelaki adalah seks.

Yang ni pun aku no komen..aku tak kahwin lagi..hehe..

10. Lelaki tidak sesensitif wanita. Dalam apa-apa hal, lelaki tidak begitu mengambil berat.

Bagi aku lelaki yang sensitif antara lelaki yang mudah mengalirkan air mata..

So aku rasa ramai antara korang semua yang tergolong dalam lelaki moden..betul atau tidak itu terpulang pada korang semua..renung2kanla dan selamat beramal..